Municipiul Alba Iulia are un blog oficial de turism, care îşi propune să ofere vizitatorilor informaţii relevante despre oraş , despre atracţiile turistice, dar şi date despre unităţile de cazare şi sugestii de petrecere a timpului, fie că este vorba despre câteva ore sau despre un întreg weekend.

Pe www.viziteazaalbaiulia.ro, pot fi găsite informaţii utile atât turiştilor cât şi localnicilor. Aici vor fi postate informaţii despre evenimentele ce vor fi organizate, dar şi curiozităţi. De asemenea, există rubrici special dedicate diferitelor aspecte legate de turism, fie că este vorba despre investiţii, pregătirea vizitei în Alba Iulia sau ceea ce spun cei care au fost în Cetatea Alba Carolina.

Primăria Alba Iulia a reuşit în ultimii 5-6 ani să atragă fonduri europene de peste 150 de milioane de euro, cu ajutorul cărora a schimbat oraşul, cetatea şi perspectivele municipiului. Acum este timpul să umplem cetatea Alba Carolina de turişti, iar pentru că secolul XXI este dedicat tehnologiei şi Social Media, unul dintre paşii de promovare a fost crearea acestui blog oficial al oraşului Alba Iulia. Vă aşteptăm cu drag la Alba Iulia ca să vă convingeţi că tot ce aţi citit în presa şi pe bloguri în ultimii ani este adevărat şi că în România este posibilă schimbarea atunci când munceşti mult şi ai viziune”, este mesajul transmis de reprezentanţii Primăriei Alba Iulia pe noul blog.