Municipalitatea din Alba Iulia a luat hotărârea de a demola mai multe garaje construite pe domeniul public în ultimii ani. Măsura, previzibilă având în vedere situația locurilor de parcare, a fost precedată de notificarea proprietarilor cu privire la necesitatea demolării. În acest moment se estimează că la nivelul municipiului ar mai fi în picioare aproximativ 350 de astfel de construcții.

“Ca și celelalte cazuri când s-a demolat ne-am bazat mai puțin pe retorică și mai mult pe practică. Nu trebuie să faci mari calcule pentru a înțelege că două astfel de garaje ar putea face loc amenajării a patru parcări. Din fericire, majoritatea proprietarilor, cu sau fără documente în regulă, au înțeles rostul acestui demers și că nimeni nu duce o răfuială sporadică. Ceea ce ne-am propus are un orizont de timp mai mare, deocamdată ne concentrăm pe zone cu necesități evidente. Însă, în cele din urmă, vom alinia orașul la standarde de normalitate și în această privință”, a declarat Paul Voicu, viceprimarul municipiului.

În aceste zile se demolează aproximativ 30 de garaje, fără autorizație de construire, din zona Bulevardului Transilvaniei – strada Arnsberg, dar și din spatele bocului Romarta.