În afara manifestărilor cuprinse în programul oficial, în Alba Iulia mai au loc și alte evenimente culturale sau dedicate pur și simplu distracției.

Publicitate

În această seară, de la ora 19.30, puteți merge la teatru. E drept, această seară dedicată iubitorilor artei teatrale a fost inclusă în programul oficial – tocmai de aceea intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile – dar nu putem să nu vă invităm, dată în plus, la cele două spectacole găzduite de Casa de Cultură a Studenților. De la ora 19.30, Teatrul Mic din Chişinău va prezenta în Sala Amfiteatru spectacolul ”Zoo Story (Poveste la Grădina Zoologică)”, de Edward Albee, o piesă inspirată din realitate, subiectul central fiind înstrăinarea şi incapacitatea omului modern de a comunica, în pofida multitudinii de mijloace media existente. De la ora 21.00, trupa de teatru Skepsis va oferi comedia ”Oscar”, de Claude Magnier, un spectacol cu un comic spumos, cu un ritm susţinut, în care răsturnările de situaţie şi culorile personajelor captează imaginaţia publicului provocând la bună-dispoziţie.

Tot astăzi, de la ora 21, în cadrul Spațiilor RYMA, are loc concertul FolkFrate!, care concertează pentru prima oară în Alba Iulia. Organizatorii promit o seară veselă, cu un spectacol dus până târziu în noapte. ”Promitem să ne prindă 1 decembrie pe scenă, deoarece, credem noi, o să fie cu noroc să ne prindă Ziua Națională a României cântând în Alba Iulia!”, au precizat artiștii. Pretul biletului este de 10 lei.

Distracție de 1 Decembrie

Tot în spațiile RYMA, dar de 1 Decembrie, de la ora 20, AD HOC îsi lansează albumul ”Dezmăț, licori și muzici medievale”. Trupa s-a înființat în 2009 și în câțiva ani a ajuns să fie atât de apreciată încât, anul trecut de exemplu, a ajuns să aibă în medie un concert pe săptămână, fiind singurii “medievali” prezenți atât pe scenele de profil, cât și alături de trupe ca Sistem, Holograf sau Vița de Vie. Prețul biletelor este de 10 lei.

De la ora 21, ”Le Papion Cafe Bar” din Alba Iulia găzduiește ”Tricolor Party”, unde sunteți așteptați să veniți cu un tricolor. Dacă nu aveți, veți primi unul la intrare. ”De Ziua Națională a României puteți comanda un cocktail tricolor nealcoolic, realizat special pentru voi! Biletul de intrare costă 5 lei, iar fondurile care vor fi strânse sunt destinate Programului YouthBank Alba, care încurajează implicarea tinerilor în viața comunității și asumarea unor roluri active”, au precizat reprezentanții Fundației Comunitare Alba, principalul organizator al evenimentului.