30 de studenţi şi absolvenţi ai Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia au participat, în perioada 18-20 septembrie, la atelierul de lucru „Soft-Skills by Know-How” din cadrul proiectului cu același nume finanțat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Alba și inințiat de tinerii din Asociația Absolvenților UAB.

IMG_3556Atelierul de lucru „Soft Sklls by Know How”, care s-a desfășurat la Tabăra de Tineret Roica, a avut ca obiectiv principal facilitarea transmiterii de know-how prin metode de educație nonformală din partea unor absolvenți către cei care se pregătesc să intre pe piața muncii, studenți care mai au un pas până la absolvire.

„Printre activitățile propuse poate cea mai importantă a fost pusă în valoare printr-o metoda de educație nonformală inedită și anume Biblioteca VIE. Absolvenți care și-au construit deja o carieră sau au făcut pași importanți în acest sens au  devenit cărți într-o bibliotecă vie, tineri având ocazia să le împrumute, răsfoiască și apoi să le returneze bibliotecii. S-a pus foarte mult accent pe abilități de soft skills necesare angajării, jocuri de rol în redactarea unei scrisori de intenție, cum să faci un Curriculum Vitae bun și cum trebuie să te prezinți la interviu. S-au „vândut” ponturi despre ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când te preziținți la un interviu sau când redactezi CV-ul sau Scrisoarea de Intenție”, au explicat inițiatorii proiectului.

Proiectul este finanţat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Alba și are o valoare totală de 5.620 lei și are ca obiectiv general Facilitarea accesului studențiilor Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, viitori absolvenți, pe piața muncii.