Polițiștii rutieri din Alba au tăiat 998 de amenzi în perioada 12-18 octombrie, înregistrând încasări totale de 184.780 lei din activitățile de prevenire a accidentelor rutiere!

Publicitate

Majoritatea sancțiunilor, 861 de amenzi, au avut ca motiv nerespectarea regimului legal de viteză, fiind reținute și patru permise de conducere pentru depășirea cu peste 50 de km/h a limitei maxime de viteză.

S-au înregistrat și 17 infracțiuni la regimul rutier, inclusiv câteva cazuri de conducere sub influenţa alcoolului. De asemenea, în Aiud, la volanul unei autoutilitare, a fost depistat în trafic un tânăr de 28 de ani care deținea un permis de conducere fals, neavând în realitate niciun act real care să îi ateste calitatea de conducător auto. Din acest motiv, împotriva lui au început cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis, fals şi uz de fals.

Pe parcursul activităților desfășurate în perioada menționată, reprezentanții structurilor de poliţie rutieră au fost sprijiniţi de poliţişti de ordine publică, fiind vizate principalele artere rutiere ale judeţului şi locurile unde există risc de producere a accidentelor rutiere datorate vitezei excesive.