Astăzi au debutat Zilele Bibliotecii Județene ”Lucian Blaga” Alba. La eveniment au participat reprezentați ai instituțiilor locale și organizațiilor din județ, care, pe parcursul timpului, au fost parteneri ai Bibliotecii Județene Alba.

Managerul Bibliotecii, Silvan Stâncel, a primit cu această ocazie o plachetă cadou din partea Universității ”1 Decembrie 1918” , iar angajații bibliotecii au fost premiați cu diplome pentru activitatea lor. De asemenea au fost acordate diplome unor foști directori ai instituției, dar și colaboratorilor constanți ai bibliotecii.

Mâine, proiectul Zilele Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba va găzdui o serie de lansări de carte grupate sub titlul generic ,,Cartea la Centenar”.

Samoilă Mârza 1886-1967. Fotograful unirii Transilvaniei cu România, 1 Decembrie 1918, Alba Iulia este titlul primei cărți ce va fi prezentată joi, 22 noiembrie 2018, începând cu orele 17:00, la sala de lectură a Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba. Cartea este documentată și semnată de inginer – geolog Aurel Sîntimbrean, cunoscut publicului drept unul dintre autorii de carte dedicată mineritului din Munții Apuseni.

Născut la la Sântimbru, în județul Alba, Aurel Sîntimbrean nu putea ca în acest an dedicat Centenarului.

României să nu vină în fața publicului cu carte dedicată Unirii. Alături de această carte document ce va fi însoțită de o expoziție de fotografie, domnul Aurel Sîntimbrean va prezenta și cartea Aurarii din Munții Apuseni, o lucrare semnată de domnia sa alături de domnii Bazil Roman și Volker Wollman. Cărțile lansate în prezența autorului vor fi prezentate de conf.univ.dr. Horia Ciugudean și prof.dr. Gheorghe Anghel.

În continuarea acestui moment, pentru a sărbători biblioteca și orașul Marii Uniri, editura Casa Cărții de Știință va fi prezentă la Zilele Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba cu proiectul Biblioteca Valorilor Transilvane. În cadrul prezentării de carte de la Alba Iulia, editura va lansa șase titluri dedicate unirii, cărți ce vor fi prezentate de Alexandra Blendea și Marius Mureșan, redactori și Vasile Lechințan, autor.

Intrarea este liberă iar autorii își doresc să le fie alături cât mai mulți iubitori ai cărții de istorie.