Sărbătorirea Zilei Naționale a continuat după, ceremonia militară, așa cum e datina la români, cu o bogată masă tradițională și muzică populară.

Masa Populară oferită de administrația locală s-a servit în trei puncte din Cetatea Alba Carolina și a avut un meniu bogat față de anii trecuți. Marea Unire a Bucătarilor a gătit 36.000 de porții de mâncare celor care au venit din toate colțurile țării și nu numai. Cazarma 415 a oferit fasole cu ciolan, Piața Toboșarului a avut un meniu variat – mămăligă cu brânză, cârnați și oaie la grătar și Piața Amfiteatru a oferit varză cu cârnați.

După o zi friguroasă, toți cei care au participat la eveniment s-au putut încălzi cu tradiționalul vin fiert și muzică populară. Începând cu ora 16.30 au debutat patru spectacole folclorice, care s-au desfășurat simultan pe scenele amplasate în Piața Cetății precum și pe laturile de vest, nord și sud ale Cetății Alba Carolina.