Aiudul găzduieşte a treia ediţie a evenimentului sportiv ”Aiud Maraton”, pe data de 25 martie. Pentru înscrierea în competiție nu se percepe taxă de înscriere, ea fiind pusă sub semnul solidarităţii faţă de semeni.

Inițiatorul acestui eveniment este Polgar Levente Ioan (Levy), un tânăr sportiv aiudean, care a reușit să aducă în palmaresul său competiții de talie internațională. Atunci când aleargă, Levy duce cu el mesajul de întrajutorare a semenilor săi aflați la nevoie, fiind un exemplu pentru comunitate.

”Aiud Maraton” a fost și este un vis al lui Levy pe care și l-a îndeplinit cu succes și anume promovarea sportului și totodată susținerea cauzelor sociale.

”Aiud Maraton” va cuprinde, şi în 2017, două probe, respectiv una de maraton 45 km și semimaraton 22.5 km.

Înscrierile se pot face la: http://www.aiudmaraton.ro/#inscrieri.

Ambele probe se desfăşoară pe drumuri publice, drumuri forestiere, poteci turistice marcate. Startul şi sosirea se vor face din/în centrul oraşului Aiud.

Atât la maraton, cât şi la semimaraton pot participa persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani şi sunt apte de efort susţinut, din punct de vedere medical. Minorii vor putea participa numai dacă au acordul părinților, în formă scrisă, însoțiți de către aceștia, precum și adeverința medicală.

Atât la maraton cât și la semimaraton vor fi următoarele categorii de concurs:

  • Feminin: General Feminin (Open) 18 – 29 ani; 30 – 39 ani; 40 – 49 ani și  50 + ani.
  • Masculin: General Masculin (open) 18 – 29 ani; 30 – 39 ani; 40 – 49 ani și 50 + ani.

Competiţia nu are taxă de înscriere, dar sunt încurajate donaţiile, care vor fi direcţionate către asociaţiile Invinctus România și AHNR (Asociația Persoanelor cu Handicap Neuromotor din România). Contul Asociației, în care puteți face donațiile pentru cele 2 asociaţii este RO02RZBR0000060018977631 (RON), cu mențiunea Aiud Maraton.

Înscrierile se pot face până la date de 24 Martie 2017 pentru cele două probe (maraton şi semimaraton).

Înscrierea se face prin completarea formularului de înscriere, pe care îl puteți găsi accesând adresa: http://www.aiudmaraton.ro/#inscrieri

 

Sursa foto: alergator.ro