Astăzi, 3 noiembrie 2017, în intervalul 06.00 – 10.00, poliţiştii rutieri din judeţul Alba au acţionat, în sistem integrat,  pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și verificarea legalităţii activităţii de transport public de persoane.

Au fost verificate 120 de microbuze şi autobuze ce efectuau curse regulate sau ocazionale de persoane, iar poliţiştii au constatat 26 de abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Şoferii de microbuze şi autobuze, controlaţi în cadrul acestei acţiuni, au fost testaţi cu aparatul etilotest. Niciunul nu era sub influenţa băuturilor alcoolice.

Pentru siguranţa dumneavoastră, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă:

–           Adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare!

–           Evitaţi efectuarea depăşirilor în condiţiile unui trafic rutier aglomerat!

–           Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Şoferii depistați, în urma testării cu aparatul etilotest, cu rezultate între 0,11-0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, sunt sancționați contravențional și le sunt reținute permisele de conducere pentru 90 de zile, iar la rezultate de peste 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat(inclusiv), se întocmește dosar penal.

–           Respectaţi regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

Acţiunile poliţiştilor din judeţul Alba, pentru creşterea siguranţei rutiere, vor continua.