Şahiştii albaiulieni demonstrează încă o dată că sunt între cei mai buni din ţară. Marius Ceteraş, care este şi antrenorul unor tineri care luptă de la egal la egal cu seniorii, a reuşit să se impună într-o competiţie desfăşurată la sfârşitul săptâmânii trecute la Cluj Napoca.

Împreună cu mai mulţi şahişti de la CSU Alba Iulia, el a participat la ediţia a XV-a a Memorialului “Mircea Rădulescu”, desfăşurat în perioada 20-22 martie la Cluj-Napoca, un turneu tradiţional organizat în memoria inginerului Mircea Rădulescu, un mare promotor al şahului clujean de-a lungul a mai multor decenii.

“La capătul celor 6 runde desfăşurate în sistem elveţian, maestrul FIDE Marius Ceteraş a acumulat 5 puncte (4 victorii şi 2 remize), plasându-se în plutonul fruntaş alături de alţi 3 jucători. În urma aplicării criteriilor de departajare, jucătorul albaiulian a fost desemnat învingător al turneului, având un coeficient Bucholtz mediu superior faţă de maestrul interaţional Teodor Anton (CS Studenţesc Medicina Timisoara), candidatul de maestru Sori Samu (CS Speranţa Oradea) şi maestrul FIDE Dorin Titu Maiorescu (CS Chindia Targovişte). În plutonul următor, cu 4,5 puncte, s-au clasat alţi doi jucători ai CSU Alba Iulia, maestrul Cristian Câmpean şi Nicolae Şandru, ambii fiind recompensaţi cu premii speciale.

La openul de seniori clujean, printre cei 93 de jucători prezenţi la start s-au aflat şi 4 juniori ai clubului albaiulian. Chiar dacă a putut participa doar la primele două zile de concurs, George Ileană a lasat o impresie foarte bună obţinând 2 victorii şi 2 remize, dintre care una împotriva favoritului principal al turneului MI Teodor Anton. Un rezultat bun a obţinut şi de Iustin Ciorgovean, care a realizat 3,5 puncte, obţinând locul 3 în clasamentul juniorilor sub 14 ani. Mezinii delegaţiei albaiuliene, Radu Tampea şi Ianis Tarciuc, ambii în vârsta de 9 ani, au obţinut câte 2 puncte, în timp ce un alt junior din judeţul Alba, Ilie Arion (CSO Cugir) a acumulat 3 puncte. Pentru juniorii albaiulieni turneul a fost un foarte util test înaintea Campionatelor Naţionale de juniori care se vor desfăşura în perioada 30 martie – 9 aprilie la Căciulata”, se arată într-un comunicat dat astăzi publicităţii.