Teatrul de Păpuși „Prichindel” sărbătorește Ziua Internațională a Copilului împreună cu cei cărora le este dedicată: copiii. Prin programul PRICHINDFEST, în fiecare an, de 1 iunie, micilor spectatori le este dedicat un spectacol,iar cel din acest an va fi „Prințesa Zulufina”.

Copiii, însoțitorii lor și toți cei amatori, sunt așteptați în data de 1 iunie 2019, începând cu orele 11.00, pe Aleea Muzeului, pentru a sărbători această zi.

„Prințesa Zulufina are la bază un text inspirat dintr-o poveste scrisă de către baroneasa d Aulnay. Regele Zburlici este îndrăgostit la nebunie de prințesa Zulufina. Disperat că aceasta nu îi răspunde la invitații și scrisori, îl roagă pe meșterul Voiebună, care se pricepe să rezolve toate problemele, să o aducă pe Zulufina la palatul lui. Pe drum, Voiebună va salva un pește, o vrăbiuță și o veveriță de la moarte, iar acestea îl vor ajuta și ele la rândul lor. După ce Voiebună îl învinge pe Căpcăun și reușește să ia apă fermecată din peștera dragonului, Prințesa este obligată să meargă la palatul lui Zburlici, așa cum a promis. Numai că regele, nerecunoscător, îl aruncă în închisoare. Cu ajutorul cățelului credincios al lui Voiebună, Țopăilă, planurile mârșave ale regelui sunt dejucate, personajele rele sunt transformate în pisici și Prințesa Zulufina se căsătorește cu Voiebună.”, ne spune regizorul Cristian Pepino.

Echipa care a construit acest spectacol și care vă așteaptă aplauzele este formată din: Cristian Pepino – regizor artistic, Vlad Tănase – scenograf, Dan Bălan – semnează coloana sonoră, actorii teatrului – Ramona Benchea-Mincu, Viorica Boda, Mădălin Costea, Irina Melnic, Cătălina Mihăilă/Teodora Popa și Rareș Bogdan Porca, alături de Elena Madaras, regizor tehnic, Ovidiu Tămășan și Călin Popa – lumini, Florin Andrea – sunet, Răzvan Laszlo și Ionel Rusu – mașiniști, Mirela Tămășan – croitorie și Marin Goia – tâmplărie. Ioana Bogățan – manager.

La mulți ani copiilor de pretutindeni!